Wirepas

"Halusimme yhteisen toiminta- ja työkulttuurin koko organisaatiolle, ja valmennuksen lähtökohta oli Menestyksen portaat. Mutta yhtä oleellista oli tehdä oma sapluuna ja löytää juuri meille sopiva toimintamalli. Aloitimme johtoryhmän Teams-palavereilla, ja niitä seurasi koko organisaation tapaaminen, jossa asiat ja tavoitteet vedettiin yhteiseksi, konkreettiseksi kuvaksi. Sitten kävimme jokaisen 8-10 tiimin kanssa erikseen läpi, mitä toiminta- ja työkulttuuri todella tarkoittaa, ja jokainen tiimi räätälöi siitä omannäköisensä. Olemme käyttäneet kuvaa myös rekrytoinnissa: se kertoo heti ja selkeästi, mihin täällä on sitouduttu ja millaista täällä työskentely on.

Kaikki halusivat osallistua prosessiin; siinä oli aitoa osallistumista ja hyvää keskustelua. Oli todella tärkeää, että ihmiset näkivät konkreettisesti, mitä toiset tekevät ja miksi. Esimerkiksi tuotekehitys ja markkinointi katsovat asioita eri näkökulmista ja toimivat eri käytännöillä, vaikka tavoite on yhteinen. Kun saa ja voi puhua rehellisesti, hyväksytään sekin, ettei kaikkiin kysymyksiin löydy vastauksia; se ei ole vaarallista.

Me olemme faktapohjainen asiantuntijaorganisaatio. Ihmisiä on turha istuttaa neuvotteluhuoneissa ja loputtomilla vetäytymis- ja kehityspäivillä, jos niistä ei jää konkretiaa käteen. Rokimindin valmennus oli hyvällä tavalla minimalistista. Totta kai asioihin myös perehdyttiin ja käytettiin aikaa pohtimiseen ja keskusteluun, kun oli tarve, mutta keskityttiin asiaan ja toimiin sen edistämiseksi. Valmentaja myös todella ymmärsi, mitä tarkoittaa strategialäheisyys ja miten se pitää toteuttaa. Kun osallistujat näkevät, että tämä on suoraan käytännön työhön liittyvää ja relevanttia toimintaa, ollaan ihan asian ytimessä, Firmassa, jossa on 16 eri kansallisuutta ja toimintakieli on englanti, ei ole etu olla kuin Shakespeare, vaan tärkeintä on saada asiat selviksi."

Lea Pääkkönen
Head of People

Menestys mielessä?

Jarkko Niemi

Rokmindin myyntijohtaja ja perustaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn