Fonecta

"Kun kaikki johtaminen Fonectassa yhdistettiin, halusimme sille myös yhtenäiset periaatteet, arvot ja käytännöt. Rokmindin Johtamisen portaat valikoivat valmennukseksi hyvän aiemman kokemuksen perusteella: teetimme omalle suurasiakasyksiköllemme Menestyksen portaat ja pidimme toimintatapaa hyvänä, vaikka käytännön toteutus piti tehdä hankalasti korona-aikana.

Haussa olivat kattavat Fonectan arvot, joita ei sitten tarvitse luoda jatkuvasti uudestaan ja jotka eivät toisaalta jää tyhjäksi kirjaimeksi. Konkretia oli prosessissa tärkeää. Kävimme avointa keskustelua, jossa sai myös kyseenalaistaa, kertoa erilaisia kokemuksia ja esittää vaihtoehtoisia toimintamalleja.

Koska Johtamisen portaat koskevat myös ylintä porrasta, haluttiin määritellä asia myös niin päin, millaista johtamista kaikilla tekijöillä on oikeus saada. Se luo selkeyttä, itsenäisyyttä ja merkityksellisyyttä työhön.

Ja vaikka on selvää, että kaikessa toiminnassa tulee mennä firman ja yhtiön etu edellä, halusimme rikkoa tiukan ja hyvinkin yksityiskohtaisen sääntöajattelun, joka oli aiemmin käytössä. Nyt on raamit, joihin voi nojata ja joiden sisällä saa toimia itsenäisen fiksusti ja maalaisjärjellä.

Johtamisen portaiden prosessissa teimme kuvan, joka ohjaa tekemistä. Kun asiat sanoitetaan, visualisoidaan ja havainnollistetaan itse, se vie enemmän aikaa, mutta kannattaa. Silloin viesti ei unohdu seinälle pölyttymään arjen rattaiden pyöriessä, kuten joskus voi käydä.

Rokmindin kanssa meillä oli aiempikin kokemus hyvin toimineesta fasilitoinnista, johon liittyi oleellisesti näkemyksellisyys ja haastaminen. Ei oteta annettuna, mitä asiakas sanoo, vaan laitetaan miettimään, konkretisoimaan ja perustelemaan. Eikä vaikka se, että näin on aina tehty, ole vielä peruste millekään.

Tieto on ilmaista, näkemyksestä maksetaan."

Antti Tukia
CCO

Menestys mielessä?

Jarkko Niemi

Rokmindin myyntijohtaja ja perustaja

Tämä sivusto käyttää evästeitä
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn